Pirineus Pallars Sobirà

Els refugiats jueus que aconseguien evitar la detenció a l’arribar a terres lleidatanes tenien com a objectiu principal dirigir-se a Lleida o a Barcelona. Per aconseguir-ho, generalment acompanyats de passadors, procuraven aconseguir un mitjà de transport a les poblacions més importants de la comarca. Altres però, s’aventuraren a recórrer a peu una distància considerable per uns camins molt vigilats. Al Pallars Sobirà, algunes expedicions seguiren diversos rutes al voltant de la Noguera Pallaresa, evitant en tot moment la carretera que unia la comarca de nord a sud. Tant els que havien penetrat per les valls de Cardós i Vallferera com els que ho havien fet per la vall d’Isil confluïen a Llavorsí i des d’allí passaven per les proximitats de Rialp abans d’arribar a Sort.

mapa Pallars Sobira

mapa Pallars Sobira

PORT DE GUILÓ – ESTANY DE ROMEDO DE BAIX – CABANA DE LLURRI – CABANA DE LA BORDA – BOAVI- MONTALTO – BORDES D’ARTAMONT – TAVASCAN – RIBERA DE CARDÓS – LLAVORSI – RIALP – SORT

 

This slideshow requires JavaScript.

Si no visualitzeu bé la ruta, podeu descarregar-vos el track i el Google Earth

Cerca
February 2021
M T W T F S S
« Jan    
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
Testimonis

Aquí trobareu un recull de vídeos per conèixer les declaracions personals de persones anònimes que s’han convertit en veritables testimonis d’aquests fets històrics.

Més

Enllaços
~
Arkia + Info.
Xarxa de Juderies Espanyoles + Info.
~
Centro Sefarad - Israel + Info.